Warszawa City
on-line: 1

Złe i dobre opinie o Warszawiakach

opinie o warszawiakch Czy Warszawa jest "nadęta" czy wręcz przeciwnie, jakie są opinie na forach internetowych. Znasz jakichś Warszawiaków dodaj swoją opinię - Komentuj.

Tagi: opinie o Warszawiakach



Komentarze

jebane brudasy z warszawy !!

2015-01-14 11:12:29    Jebać warszawe !!


W 3 słowach o Warszawie?

1. Chamstwo
2. Szpan
3. Brud

2014-02-15 09:08:09    


Bylam w Warszawie latem tydzien w celach turystycznych a wiec zwiedzanie stolicy. Nie spotkalam nigdzie niemilej osoby. Warszawiacy to wspaniali ,zyczliwi ludzie, zwlaszcza taksowkarze, przemili,pozdrawiam serdecznie wszystkich taksowkarzy! Obsluga w muzeach super, na stadionie narodowym super, pozdrawiam panow z ochrony, przemili ludzie. Wszedzie gdzie bylam nie spotkalam sie z nieuprzejmoscia. Skad te zle opinie! Nasza Warszawa to wspaniale i miejsce z charakterem i dusza ! Docencie prosze jej historie i zacznijcie doceniac!

2014-01-02 19:09:04    klara


Chamstwo sprzedawczyń,w kawiarniach , totalny brak szacunku dla klienta , nastawienie na zysk za b yle szajs np za lurowatą wymoczoną kawę trzeba zapłacić jak za całą poczkę w sklepie, trąbią , nie ustepują miejsca, Faceci to buraki z drzew "Kobieta dla nich nie istnieje" pchają się pierwsi ,jacyś pajacowato poubierani - dziwolągi , na ulicach ludzie poubierani biednie i śmiesznie np kobiety w parkach z dziećmi- czarne skarpetki i klapki- ups???? Słoiki ze wschodu górą !!!!!! Na stolicę to mi nie wygląda- zaścianek

2013-08-31 18:39:10    ja


Tomek, jeśli jeszcze tu zaglądasz to info. dla ciebie. W Warszawie wcale nie trzeba być, by wyrobić sobie opinie o mieszkańcach. Oni przecież sami dzwonią jako klienci. Niektórzy to bardzo przyzwoici ludzie ale często to "zadufany pępek świata", który myśli że jeśli dzwoni na infolinię to oczywiście znajduje się ona w Warszawie. Dziś miałam przykład klienta, który by zatuszować niewiedzę żony, od razu impertynencko zarzucał mi brak kompetencji.Kobieta nie wiedziała o czym mówię,jaką formą prawną jest jej firma- dawny Społem. I to jest brak kultury. Bardzo mnie to zdenerwowało i od tej pory nienawidzę Warszawiaków. Przykre, ale mieszkańcy sami sobie na tę opinię pracują.W firmie uważamy że na 10 Warszawiaków, Warszawian tylko 1 jest normalny-kulturalny, reszta próbuje nadrobić braki w kulturze, kompleksy zwyczajną złośliwością, zgorzkniałością, impertynencją i stawianiem człowieka do pionku. Nie tędy droga. Trochę kultury WARSZAWO!

2013-04-06 00:38:27    Marta


hmmmm witam ,jestem z Gdanska i kultura jazdy PANÓW z warszawy ? nie ma czegos takiego chamstwo pieniactwo zarozumialstwo,zròbcie sobie księstwo i odgroddzie sie od reszty kraju

2012-07-01 12:01:08    


prawdziwi Warszawiacy sa spoko ale jest ich malo, w duzej czesci to tzw element naplywowy, chamstwo z tzw sciany wschodniej !

2012-06-27 10:05:07    krakus


Na ilość mieszkańców, rdzennych jest może 5-7%. Pozostali to migracja. Przypomnienie, Bierut kiedy chciał odbudować stolicę wszystkim obiecał za pracę mieszkania za darmo. Obecnie jest to przewaga wsi.Pozd.

2012-01-27 23:14:26    Sawa


Są różni. Jak wszędzie

2011-11-03 21:33:52    Ala


Haha.. najlepsze jest to, że często najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy w Warszawie byli raz w życiu na wycieczce albo i w ogole nie byli.. Hejterzy, siedzą przed komputerami i wypisują bzdury wyssane z palca.. Przykre. Warszawa wspaniałe miasto.. ale i tak każdy widzi to co chce.

2011-07-22 21:25:10    Tomek


Jak jest w Warszawie? każdy widzi. Lubię Warszawian.Co do Warszawiaków nie mam zdania.Myślę,że upłynie trochę czasu zanim staną się warszawianami (łącznie z nazewnictwem).Życzę "turystom" miłego pobytu i miłych spotkań z moim miastem.

2011-03-19 20:44:02    Anna


warszawiacy to w powstaniu wygineli a teraz to tylko sama zbieranina z całej polski która psuje opinie prawdziwym warszawiakom

2011-03-18 18:26:05    daniel


Warszawiacy są w większości po prostu biedni... tracą mnóstwo czasu na dojazdy do pracy,na zakupy, wszędzie... chciałabym żeby osoby mieszkające w mniejszych miastach wyobraziły sobie swoje życie, gdyby musiały dojeżdzać do pracy w obie strony w sumie 3 godziny, stały na przystankach często po 20 minut (zwłaszcza w zimie) w oczekiwaniu na autobus czy tramwaj, (że nie wspomną o autobusach podmiejskich) przesiadały się 2-3 razy by gdziekolwiek dotrzeć, i jeszcze miały w firmie przymusową godzinna przerwę na lunch. W takiej sytuacji w dzień powszedni takiego Warszawiaka nie ma w domu 12 h, choc pracuje tylko 8... Nie dziwię się im, że się spieszą i "kombinują" jak zaoszczędzić każde 10 minut - żeby żyć w miarę normalnie inaczej się nie da... Sama się spieszę...Taki odruch samozachwawczy.

2010-12-16 19:51:58    Magda


Warszawa stracila swoj urok. Jest brudna, obok ruin jakies obrzydliwe wieze ze szkla, jazda w Warszawie jest niebezpieczna,kierowcy wykazuja sie brakiem kultury, dworce obskurne, zamiast kafejek jakis szybkie bary, stragany, kokakole. Jednym slowem liberalizm i ka pitalizm nie wyszedl na dobre naszej Warszawie.

2010-11-06 20:24:14    Olga


najgorsi sa z Legionowa (ale to nie Warszawiacy), złośliwi, chamscy i mściwi... serio. no i Ci z "czarnymi" tablicami

2010-08-18 16:34:10    ernestt


Jako warszawski kierowca ;) wiem, że jeżdżę jak cwaniak, ciągle kombinuję jak tu sobie życie ułatwić. I bardzo dobry komentarz słyszałem od pewnego pana z Gdańska, który bardzo dużo jeździ po Polsce. Powiedział on wtedy, że zupełnie nie zgadza się z faktem, że Warszawiacy to najgorsi kierowcy. Bo tylko osoba nie potrafiąca jeździć uzna ten styl jazdy za chamski. Warszawiak jedzie szybko i dynamicznie, nie tarasuje drogi (oczywiście poza wyjątkami), potrafi znaleźć sposób żeby szybciej dojechać do celu. Przede wszystkim umie się zachować na drodze i poradzić sobie w korkach...

2010-06-24 14:34:59    Marek


Ja najczęściej spotykam się z opiniami o Warszawiakach, cwaniaki, chamstwo itp., ja osobiście miała do czynienia z nimi w pracy, to byli ludzie kulturalni wykształceni, zdecydowani na sukces, niektórych to drażni moim zdaniem to jest zaleta.

2010-06-03 12:18:03    Monika_Poznań


Warszawa to jeden wielki kocioł ludzi z całej polski między innymi i stąd biorą się złe opinie o mieszkańcach, uważam że niesłusznie. Pozdrawiam.

2010-05-23 22:29:15    Kataryna


Ja osobiście nie znam, ale często spotykam ich na drodze nie cierpię ich sposobu jazdy łamią przepisy drogowe typu wyprzedzanie na podwójne ciągłej i nadmierna prędkość, mam wrażenie że ich życie to ciągły bieg po nagrodę "ciasteczko".

2010-05-21 15:57:23    Ilona


Imie:


Komentarz:


   =  (oblicz)

© WarszawaCity.com